Explorem les possibilitats del 5G al sector agroalimentari

El desenvolupament tecnològic no s’atura mai, i tant als territoris rurals en general com al sector agrari en particular hem de saber treure’n profit. Ara bé, les tecnologies en sí mateixes serveixen de molt poc si no som capaços d’adaptar-les i fer-les arribar a tothom.

Aquests dies hem participat en dos escenaris on hem pogut explicar la nostra visió sobre
l’agricultura i la connectivitat. D’una banda, la taula d’experts de la jornada «La tecnologia 5G i el seu impacte al sector agroalimentari«, organitzada per 5GBarcelona, la Diputació de Lleida, Mobile World Capital i la Fundació i2Cat, juntament amb Miquel Aran (Parc Científic i
Tecnològic Agroalimentari de Lleida), Jaume Sió (Departament d’Agricultura), Joan Girona (IRTA) i Roger Galofré (OPP Group). De l’altra, hem explicat al TN de TV3 que cal anar un pas més enllà, ja que les possibilitats que obre la tecnologia a l’entorn rural s’han de traduir en la generació de nous models de negoci, que no necessàriament han d’anar lligats a la producció d’aliments.

En aquests links podeu trobar més informació sobre la jornada tècnica sobre la tecnologia 5G i el tall del Telenotícies de TV3.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/estudis-amb-drons-i-la-tecnologia-5g-claus-per-potenciar-la-rendibilitat-del-sector-agricola/video/5873277/